Bedrijf kopen of verkopen

Bedrijf kopen

Een ander bedrijf kopen is een beslissing met grote gevolgen. Het CFO Bureau staat u graag bij als vertrouwenspersoon en adviseur in alle fases van een aankooptraject:

Voor de aankoop
Als u voornemens bent een ander bedrijf over te nemen, gaan wij graag met u het gesprek aan. Waarom wilt u dit bedrijf kopen? Heeft u de kansen en risico’s goed in beeld? Welke synergievoordelen kunt u behalen? Zijn er andere opties om uw doelen te realiseren (bijvoorbeeld autonome groei)? Hoe kan de koop gestructureerd en gefinancierd worden? Wij zullen u op het scherpst van de snede adviseren zodat u een aankooptraject op de juiste wijze kunt opstarten!

Het aankoopproces en due diligence
Als uw persoonlijke en vertrouwde adviseur staan wij aan uw zijde tijdens het gehele aankoopproces. Samen met u onderhouden wij de contacten met andere betrokken partijen, zoals (adviseurs van) de verkoper, advocaten, banken, investeerders en accountants. Wij helpen u bij de waardebepaling van het aan te kopen bedrijf en staan u bij tijdens de onderhandelingen.

Wij zullen u vrijwel altijd aanraden een due diligence uit te laten voeren. Bij een due diligence worden de belangrijkste strategische, operationele, financiële, fiscale en juridische aspecten van de aan te kopen onderneming onderzocht. Zo weet u beter wat u koopt en onder welke voorwaarden u dat het beste kunt doen. Zo worden onaangename verrassingen achteraf voorkomen.

Na de aankoop
Nadat u een bedrijf heeft gekocht wilt u deze investering natuurlijk zo snel mogelijk laten renderen. Hoe zorgt u ervoor dat de beoogde synergievoordelen worden benut? Hoe integreert u het gekochte bedrijf (mensen en middelen) in uw bestaande organisatie? Wij zorgen ervoor dat uw bedrijfsintegratie voorspoedig verloopt.

Bedrijf verkopen

Uw bedrijf verkopen is een grote stap. U kunt dat maar één keer doen, dus dat moet meteen goed gaan. Wij helpen u met het ‘verkoop klaar’ maken van uw organisatie zodat u de beste prijs kunt vragen aan geïnteresseerde kopers. Wij voeren een bedrijfswaardering uit zodat u vooraf goed weet wat een reële prijs voor uw onderneming is. Desgewenst begeleiden wij u tijdens de onderhandelingen en bij een door de koper uitgevoerd due diligence onderzoek.

2018-09-11